Papp Mihályné Marika fotója és receptje
Dunahullám
Hozzávalók:
40dkg liszt
25dkg nyírfacukor
4db tojás
25 dkg ráma
2 ek kakaó
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
12 ek tej
1 üveg meggybefőtt
Krémhez:
25 dkg ráma
25 dkg nyírfacukor
1 cs puncspuding por
2 dl meggybefőtt leve
Csokimáz :
2 ek kakaó
2 ek nyírfacukor
3 dkg ráma
Elkészítés:
A nyírfacukrot a rámával és tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet ,a benne elkevert sütőport , vaníliás cukrot és 10 ek tejet. Simára keverjük . A massza felét kizsírozott, lisztezett tepsibe kanalazzuk. A maradék masszába beletesszük a kakaót és a 2 ek tejet ,kikeverjük és a sárga massza tetejére kanalazzuk. Meghintjük kimagozott lecsöpögtetett meggyel és készre sütjük .
A krémhez a pudingot meggylében megfőzzük, ha kihűlt elkeverjük benne a rámát és a nyírfacukrot. A sütemény tetejére kenjük, végül csokimázzal borítjuk be .
2 ek kakaót és 2 ek nyírfacukrot kicsi vízzel simára keverünk és sűrűre főzünk. A tűzről levéve dobjuk bele a margarint ,majd keverjük simára. Amint elkészül azonnal tegyük a tésztára.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.