Béres Andrea receptje és fotója
Máktorta
Hozzávalók:
2 tojás,10 dkg nyírfacukor,1dl tejszín,1 ek vaniliás cukor vagy vanilia aroma,15 dkg mák,1 púpos evőkanál liszt,2 teáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja
A sütőt 175°C fokra előmelegítem, és egy kb. 22 cm-es kerek formát kikenek vajjal és meghintem morzsával. A nyírfacukrot habosra keverem a tojásokkal, citrommal majd hozzáöntöm a tejszínt és a vaníliát. A lisztet a mákkal és a szódabikarbónával elvegyítem, és a tojásos masszába keverem. A sütőformába öntve kb. 15-20 perc alatt készre sütöm. Citromhéjjal, nyírfacukorral és citromlével elkevert mascarponét teszünk rá vagy a sütemény mellé.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.