Nyírfacukor és kukoricaliszt használatával nemcsak az év végi habzsi-dőzsi sajnálatos eredményét tudjuk ledolgozni: süteményünk a cukorbeteg vagy lisztérzékeny családtagok számára is megengedhető csemege lesz. Nyírfacukorból a gyártó ajánlása szerint a szokásos cukormennyiség 70 %-át kell használni, ami szerintem egy kicsit sok, én nem szeretem ennyire az édes ízt. Ráadásul a kukoricaliszt is édesebb a búzánál: ez esetben bőven elég a fele.
Hozzávalók:
150 g nyírfacukor
300 g reszelt alma
300 g kukoricaliszt
3 tojás
3 evőkanál olaj
1 citrom leve és héja
½ csomag sütőpor
3 evőkanál darált mák
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük. Beletesszük az olajat, a mákot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Hozzáreszeljük az almát, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport. Egy tepsit kikenünk olajjal, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt meghintjük nyírfa porcukorral és egy kis darált mákkal.
Recept: Két cica konyhája
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.