Verderber Katalin receptje és fotója
Hozzávalók:
A piskóta:
85gr gesztenyeliszt
100 gr Nyírfacukor
35 gr Holland kakaó
fél tk szódabikarbóna
csipet só
75 ml víz
120 ml kefír
75 ml olaj
1 tojás
A krémhez:
250 gr natúr gesztenyemassza
450 ml tejszín
100 gr étcsoki
5 ek Nyírfa porcukor
5 lap zselatin
Ezen kívül : 50 gr olvasztott étcsoki 1 ek olajjal elkeverve a tetejére és 2 ek diétás lekvár (Pl: áfonya, málna)
170 C -ra előmelegítjük a sütőt. Elkészítjük a piskótát, a száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba, összekeverjük, a közepébe egy mélyedést csinálunk. Egy másik tálban alaposan összekeverjük a nedves hozzávalókat meg a tojást, majd a száraz hozzávalókhoz keverjük egy fakanállal vagy szilikon spatulával (még gép sem kell hozzá). Kettéosztjuk a masszát.
Sütőpapírral kibélelünk egy 25×15 tepsit (kicsi). A massza felét kb 20 perc alatt készre sütjük, majd a másik felét is. A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt a Nyírfacukorral, hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a felolvasztott csokit. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és pár ek vízzel feloldjuk (ne forrjon). Belekeverjük a krémbe, úgy, hogy először egy kanál krémet a zselatinhoz keverünk, majd az egészet összeforgatjuk.
Összeállítjuk a sütit: Az alsó lapot megkenjük két ek. lekvárral, rákanalazzuk a krémet, egyenletesen elsimítjuk, majd rátesszük a második lapot megkenjük az olajos olvasztott csokival, hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.