Pap-Kutasi Szilvia receptje és fotója
Tésztához:
4 tojás
190 g nyírfacukor
150 g vaj
1 sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
300 g finomliszt
25 evőkanál tej
Töltelékhez:
250 g túró
4 evőkanál búzadara
1 tojás
150 g nyírfacukor
1 citrom v. narancs reszelt héja
Tetejére:
200 g cukormentes étcsokoládé
80 g vaj
1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha, szoba hőmérsékletű vajat.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval és az előzőekhez adjuk a tejjel együtt.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, először az 1/3-t forgatjuk bele,( mert ez után a maradék nem törik össze annyira és könnyebb is lesz beleforgatni) utána többit is hozzáadjuk.
3. Egy 26 cm-es tortaformának az oldalát kivajazunk, kilisztezünk, az alját sütőpapírral kibéleljük.
4. A túrót elkeverjük a tojással, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával.
5. A formába beleöntjük és elsimítjuk a tésztát. A túróból kis golyókat formálunk és körbe haladva a süti közepe felé elosztjuk a gombócokat. Kissé belesüllyed majd a tésztába, de a vágási felülete tarka lesz mint a boci. :)
6. A sütőt már előmelegítettük 190°C-ra és kb. 50-55 percig sütjük a tortánkat.
Amikor teljesen kihűlt, a csokoládét és a vajat felolvasztjuk és a tetejére simítjuk, hagyjuk megdermedni.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.