Miért jó a fogaknak a nyírfacukor?
Tudományos megfigyelések arra is rávilágítottak, hogy azok az édesanyák, akik nyírfacukrot fogyasztanak, illetve ilyen tartalmú rágógumit használnak a szoptatás ideje alatt, csökkentik a fogszuvasodást okozó baktériumok kialakulásának esélyét gyermekeik szájában. Az így felnövő gyermekek esetében lényegesen kevesebb fogprobléma adódik.
A nyírfacukor jelentős mértékben segíti fogaink épségének megóvását, mivel:
- megakadályozza a szájban lévő baktériumok savtermelését,
- helyre képes hozni a már károsodott fogzománcot,
- csökkenti a lepedék lerakódását.
A nyírfacukor rendszeres fogyasztásával a lepedék (mely a szájüregben található baktériumok élőhelye) lerakódása megelőzhető, ezáltal is csökkentve a fogszuvasodás kialakulásának veszélyét.
Természetesen, a nyírfacukor önmagában nem tudja megakadályozni a fogszuvasodáshoz és más, szájhoz kötődő betegségek kialakulását, így javasoljuk, hogy:
- rendszeresen (évente minimum kétszer) keresse fel fogorvosát
- étkezések után mindig, de naponta legalább kétszer mosson fogat
- minimum havonta cseréljen fogkefét
- mellőzze a hagyományos cukor használatát, és naponta 3-5 alkalommal használjon nyírfacukor tartalmú rágógumit étkezések után vagy között
- lefekvés előtt egyen meg kb. 5 g nyírfacukrot (kb. fél kávéskanál).
Ha mindezekről személyesen szeretne meggyőződni, szeretettel várjuk kóstolóinkon, melyek helyszínéről és időpontjáról ezentúl rendszeresen informáljuk Önöket.
A következő alkalom:
MediLine Üzletház Kft. 1139 Budapest, Csizma utca 4.
2012.03.06. Kedd 13-tól 17 óráig
Herbaház, 1087 Budapest, Százados út 18.
2012.03.08. Csütörtök 08-tól 13 óráig
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.