Béres Andrea receptje és fotója
Hozzávalók:
- 1,5 deci tejszín
- 50 g cukormentes étcsokoládé
- 100 g vaj
- 50 g nyírfacukor
- 2 evőkanál rum vagy konyak (cukorbetegeknek aroma)
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 marék kekszmorzsa (diabetikus kekszből)
- 1 marék lágy zabpehely
- 6 evőkanál darált dió
- kókusz
1.5 deci tejszínben felolvasztok 50 g cukormentes étcsokoládét. Hozzáadok 100 g vajat, 50 g nyírfacukrot és 2 evőkanál rumot vagy konyakot, 3 evőkanál jó sötét kakaóport. Mikor egynemű a massza, akkor mehet bele 3 marék kekszmorzsa, 1 marék lágy zabpehely, 6 evőkanál darált dió.
Lehet bele tenni aszalt gyümölcsöket, mazsolát, kókuszt, diót, mogyorót Fóliába csomagolva hengert formázok belőle és a hűtőbe teszem. Mikor megdermedt akkor egy tányér kókuszban meghempergetem és szeletelem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.