Agg Mónika receptje és fotója
Hozzávalók:
A krémhez:
3 deci natúr joghurt
500 g krémtúró (lehet hagyományos túró is, vagy ricotta)
3 evőkanál nyírfacukor
50 g vaj
40 g zselatin
1 citrom reszelt héja
400 g eper
A tésztához:
3 darab tojás
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 evőkanál nyírfacukor
késhegynyi sütőpor
A tojásokat felverjük (nem szükséges szétválasztani, így is kiváló állaga lesz a tésztának, csak egy kicsit tovább kell a robotgéppel habosítani) a nyírfacukorral, majd belekeverjük apránként adagolva a lisztet és a sütőport.
Sütőpapírral bélelt formában 20 perc alatt megsütjük (kb. 200 fokon).
A vajat felolvasztjuk és összekeverjük a túróval. Amennyiben hagyományos túrót használunk, érdemes átpasszírozni előtte. Majd belekeverjük a reszelt citromhéjat és a cukrot. A zselatin a joghurttal összeforraljuk. Ezt is belekeverjük a túróba.
A tésztát rátesszük arra a tálra, amelyen tálalni akarjuk. A tortaforma szélét ráhelyezzük. Az eper egy részét vékony csíkokra felvágjuk, a tortaforma szélét kibéleljük vele. Könnyebben le lehet majd venni a tortaforma peremét, ha előtte kikenjük a vaj papírjával. Az epercsíkokból hagyjunk a tetejére is díszítésként, majd a maradékot vágjuk kisebbekre és laza mozdulatokkal keverjük a krémbe.
A krémet öntsük rá a tésztára. Tetejét díszítsük tetszés szerint a megmaradt eperrel. Tegyük legalább 3 órára a hűtőbe, ezalatt kitűnően megdermed és összeérik a torta. Akár előző este is elkészíthetjük. Könnyen elkészíthető, ugyanakkor nagyon ízletes édesség, mely nem terheli meg a hasunkat. Nővérem születésnapjára sütöttem, és pillanatok alatt elfogyott.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.