Dékány Alexandra receptje és fotója
Epres-málnás túrótorta
Hozzávalók
A piskótához:
4 tojás
3 evőkanál nyírfacukor
4 evőkanál liszt (én tönköly búzalisztet használtam)
A krémhez:
250 g eper vagy málna (én fagyasztott málnát használtam)
1 csomag (40 g) eper ízű pudingpor
20 g zselatinpor
3 evőkanál nyírfacukor
250 g túró
2 deci habtejszín
A díszítéshez:
100 g eper
Piskóta készítése:
A tojások sárgáját 2 evőkanál nyírfacukorral krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadunk 1 evőkanál nyírfacukrot.
A tojássárgájába belekeverjük a lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert habot.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.
Krém készítése:
Az epret vagy málnát összeturmixoljuk: 4 decinek kell lennie, ha kevesebb, vízzel pótoljuk.
A pudingport, a zselatint és a 3 evőkanál nyírfacukrot hozzáadjuk az összeturmixolt eperhez, és folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
A túrót robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt epres krémbe.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a túrós eperkrémbe forgatjuk.
A torta összeállítása:
Ezután a piskótára rásimítjuk az epres túrókrémet. A díszítéshez való epret kis darabokra vágjuk, és a krém tetejére szórjuk.
1-2 óra hűtőben való dermesztés után forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.