Horváth Lászlóné receptje és fotója
Hozzávalók:
Piskóta:
100 g Nyírfacukor
4 tojás
130 g liszt
Csokikrém:
200 g étcsokoládé
180 g vaj
180 ml habtejszín
Mascarpone-krém
2 ek Nyírfacukor
2 tojás
250 g mascarpone
1 ek őrölt gyömbér
70 ml habtejszín
5-6 ek szederlekvár
3 marék durvára tört dió
500 g kisszemű eper
Elkészítés:
Piskóta:
4 tojást 100 g Nyírfacukorral habosra, egészen fehéredésig kevertem, majd hozzáforgattam 130 g lisztet. 200 C-os sütőben, mintegy fél óra alatt készre sütöttem.
Amíg a piskóta sült, elkészítettem a krémeket.
Csokikrém:
200 g csokit 180 g vajjal gőzfürdő felett megolvasztottam. Egy zacskós tejszínt kemény habbá vertem, mintegy a háromnegyedét összeforgattam az olvasztott csokis-vajas keverékkel.
Mascarpone-krém:
2 evőkanál Nyírfacukrot 2 tojássárgájával fehéredésig kevertem, majd hozzáadtam egy kis doboz mascarpone-t, némi őrölt gyömbért, a felvert tojásfehérjéket és a maradék tejszínhabot.
Az elkészült és kissé kihűlt piskótát kettévágtam. Az alsó réteget megkentem szederlekvárral, rászórtam 3 marék durvára tört diót. Erre került a csokikrém, majd a második réteg piskóta, amire a mascarponés krém és a félbevágott eprek.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.