Hortobágyi Anna receptje és fotója
Hozzávalók:
-30 dkg rebarbara
-50 dkg eper
-10+5+3 dkg nyírfacukor
-25 dkg margarin
-40+ 2 dkg liszt ( én most diabetikusat használtam )
-1 cs. sütőpor
-csipet só
-2 ek tejföl
-4 tojás sárgája
-5 dkg nyírfacukor
-4 tojás fehérje
-3 dkg nyírfacukor
Elkészítés:
35 dkg lisztet, a sütőport, a csipet sót és a 10 dkg nyírfacukrot összekeverjük, belemorzsoljuk a kis darabokra vágott margarint. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk 4 tojás sárgájával és a 2 ek. tejföllel.
Folpackaba csomagoljuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
A rebarbarát megtisztítjuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. Az epret felszeleteljük. A kisebb szemeket elég félbe vágni. Egy kis lábosba tesszük őket 5 dkg nyírfacukorral, kevés vizet öntünk alá és kicsit megpároljuk
Ha megpuhult a rebarbara, egy bögrében csomómentesre keverünk 5 dkg lisztet kevés hideg vízzel, a gyümölcs levéből hozzáadunk egy kicsit és szűrőn át a gyümölcshöz adjuk. Ez egy kicsit macerás, de kikerülhetetlen.
Állandó keverés mellett egyet forralunk rajta, majd félretesszük hűlni.
A margarin papírjával kikenünk egy 20-25 cm-es formát és belenyomkodjuk a tésztát.
Nem kell finomkodni, csak úgy nagy vonalakban formázzuk a szélét.
Villával szurkáljuk meg és toljuk forró sütőbe 10-15 percre.
Ha kivettük. rögtön kenjük le némi tojásfehérjével. Ez nem engedi majd átázni a tésztát, a széle pedig szép csillogó lesz.
Verjük fel a tojásfehérjét 3 dkg nyírfacukorral.
Az epres-rebarbarás tölteléket öntsük a pitére, majd töltsük habzsákba a tojásfehérjét és nyomjunk csúcsokat a pite tetejére.
Kicsit tekerjük lejjebb a sütő hőfokát.
Toljuk vissza a sütőbe és süssük, amíg a tojáshab csúcsok aranyszínűre barnulnak.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal