Hegedűs Erzsébet receptje és fotója
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 5 dkg Nyírfacukor, 1 csipet só, 6 dkg vaj, 2 dl tej, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő,1 vaníliás cukor. 1 csipet fahéj.
Töltelék: 10 dkg marcipán,30 dkg szilva
Elkészítése: Kevés langyos, vaníliás cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Majd az átszitált liszthez adjuk a többi hozzávalókkal együtt,és bedagasztjuk a tésztát. Hagyjuk a duplájára kelni, majd lisztezett deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, három egyforma részre vágjuk.30 cm hosszú, és 10 cm széles csíkká nyújtjuk, marcipánt reszelünk rá. Összehajtjuk, és csigaformára tekerjük, sütőpapírral bélelt 20 cm kapcsos tortaformába tesszük. A második és a harmadik, szintén reszelt marcipános rudat a csiga köré tekerjük. Így is hagyjuk 20 percet pihenni a tésztát. Majd az alaposan megmosott szilvát negyedeljük, és csigasorokat kirakjuk vele. Előmelegített sütőbe 180 fokon 30-35 percig sütjük. Azért tűpróbát végezzünk a közepe nehezebben sül meg.
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.13. 14:51:01
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.