Gyáfrás Zsuzsi receptje és fotója
Hozzávalók
Tészta:
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
10 dkg vaj
csipet só
10 dkg Nyírfacukor
1 tojás
tej/tejföl amennyi szükséges
Töltelék:
4-5 érett, de még kemény körte
ízlés szerint Nyírfacukor
ízlés szerint fahéj
kevés liszt
kevés vaj (kenéshez)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, sóval és a Nyírfacukorral elkeverem. A vajat elmorzsolom a liszttel. Beleütöm a tojást, majd annyi tejet/tejfölt öntök hozzá, hogy lágy tésztát kapjak, de nem folyósat, hanem kanalazhatót. 1 órát pihentetem hűtőben.
A körtéket megpucolom, és nagyobb kockákra vágom. Egy tepsit vagy jénait vajjal kikenek, beleteszem a körtét, megszórom Nyírfakcukorral, fahéjjal és kevés liszttel, majd kanállal vagy kézzel összekeverem, hogy a körtét mindehol bevonja a keverék. A tésztából kis cipókat tépek, formázok, és a körte tetejét kirakom vele. Kevés Nyírfacukorral megszórom a tésztagombócok tejejét.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Vaníliasodóval kínálom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.