Ferenczné Mayer Katalin receptje és fotója
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg olvasztott étcsokoládé (igazi!)
- 3 tojás
- 15 dkg Nyírfacukor
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a csoki mázhoz:
- 5 dkg étcsokoládé (igazi!)
- 5 dkg vaj
- 7 dkg Nyírfacukor
- 1 evőkanál tej
- 1 evőkanál kakaópor (igazi kakaó!)
Elkészítés:
Az olvasztott vajat elkeverjük az olvasztott csokoládéval, Nyírfacukorral, tojásokkal, majd amikor szép sima, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. (A vaj és a csokoládé 90 másodperc alatt szépen elolvad a mikrohullámú sütőben.)
A tepsit sütőpapírral béleljük, majd belekanalazzuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a hozzávalókat olyan edényben tesszük a tűzhelyre, amiben nem éghet le. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd 1-2 perc forralás után hideg vízbe helyezzük az edényt és tovább kavarjuk a masszát. Amikor szép sima, a sütemény tetejére öntjük és egyenletesen szétkenjük.
Széleit levágjuk, kevés rummal/rumaromával ízesítjük, összegyúrjuk, apró gombócokat formázunk belőle és kókusz reszelékben megforgatjuk. A legfinomabb kókuszgolyó, amit valaha ettem…
(Ha díszíteni szeretnénk a tetejét, a puha mázba bármit belenyomhatunk: gyümölcsöt, olajos magvakat, mazsolát. Mivel volt otthon Nyírfacukros rizsgolyó, ebből pakoltam a süti tetejére.)
A szeletelésnél apró kockákat vágjunk, mert nagyon laktató, nem éppen fogyókúrás édesség!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.