Béres Andrea receptje és fotója
Hozzávalók:
500 g liszt
2 teáskanál sütőpor
200 g libazsír vagy margarin
100 g nyírfa porcukor
2 tojás
1 evőkanál vaníliás nyírfacukor
1-2 evőkanál tejföl
150 g diabetikus csokoládé
Diabetikus lekvár
1evőkanál vaj
A lisztet, a sütőport, a zsiradékot, a porcukrot, a tojást, a nyírfacukrot, és a tejfölt összegyúrjuk. Csomagoljuk fóliába és tegyük be a hűtőbe 30 percre. Lisztezett felületen kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, diabetikus lekvárral (barack, ribizli, eper, áfonya, narancs) összeragasztjuk.
A cukormentes csokoládéból 150 g-ot felolvasztunk 1 evőkanál vajjal, vízgőz felett. A piskóták egyik felét belemártjuk, rácsra tesszük, és darált mandulával megszórjuk. Hagyjuk megdermedni, majd jól záródó dobozban tároljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.