Pap-Kutasi Szilvia receptje és fotója
Tésztához:
8 tojásfehérje
25 dkg mandulaliszt
18 dkg por nyírfacukor
Krémhez:
8 tojássárgája
1dl erős fekete kávé
2 vaníliás cukor (nyírfacukor és bourbon vanília keveréke)
20 dkg vaj
15 dkg por nyírfacukor
5-6 dkg mandulapehely
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, majd fokozatosan adagolom a mandulalisztet és a nyírfacukrot. Jól elkeverem, de óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Kivajazott kilisztezett 24 cm-es tortaforma alján sütöm. A két lapot külön-külön sütöm meg. Előmelegített sütőben 170°C-on 20-25 percig.
2. A krémhez a tojássárgákat a vaníliás nyírfacukorral és a kávéval vízgőz fölött folyamatos keverés közben sűrűre főzőm. Hideg vízbe téve kihűtöm, többször megkeverem.
A szobahőmérségletű vajat először magában, majd a nyírfacukorral habosra keverem és kanalanként hozzáadom a már kihűlt tojásos krémet.
3. A krém felét rákenjük az első tortalapra, rátesszük a második lapot, azt is bevonjuk a krémmel és az oldalát is. Pirított mandulapehellyel díszítjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.