Hortobágyi Anna receptje és fotója:
Hozzávalók:
Tészta:
100 g graham liszt
1 deci olaj
50 g nyírfacukor
2 evőkanál keserű kakaó
1/2 csomag sütőpor+1 kávéskanál szódabikarbóna
1 púpos evőkanál keményítő
3 tojás
Töltelék:
500 g túró
2 deci tejszín
100 g tejföl
20 g nyírfacukor
1 tasak zselatin 0.5 dl langyos vízben feloldva.
1 tasak habfixáló
A tetejére:
100 g diabetikus csokoládé
0.5 deci olaj
Elkészítés:
Robotgéppel addig keverjük a nyírfacukrot a tojásokkal,amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Hozzákeverjük az olajat. A száraz anyagokat elvegyítjük egymással, majd ezt is a tojásos keverékhez adjuk. Kikent, lisztezett, 23 cm átmérőjű tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük,majd félretesszük hűlni.
A túrót áttörjük, belekeverjük a tejfölt,a nyírfacukrot és a feloldott zselatint. A tejszínt habbá verjük és a krémbe forgatjuk. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a túrós-tejszínes krémet,és a hűtőbe tesszük.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét kevés olajjal és a torta tetejére öntjük. Legalább egy órára visszatesszük a hűtőbe.
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.